El feminisme va més enllà de la violència física i també de la violència psicològica. Aquest moviment lluita per la presència de la dona en alts càrrecs de responsabilitat. Irene Montero com a referent del feminisme és un bon exemple . La ministra d’Igualtat ocupa el càrrec des del gener de 2020 i des d’aquesta data ha hagut de demostrar dia a dia per què mereix ocupar aquesta posició tot i ser una dona. De fet, la representació femenina en els alts càrrecs és un dels seus temes més recurrents.

«El feminisme és la primera línia en la lluita per la vida»

Irene Montero, 2020

Es qüestiona a Irene Montero cada dia pel fet que sigui una dona i sigui la parella de Pablo Iglesias, el secretari general del partit. No obstant, no es concep la idea que hagi arribat allà per tenir una bona formació i una bona oratòria.

En aquest paràgraf es parlarà sobre el seu cas, ja que no és cap excepció. La ministra representa una lluita que encara segueixen milers de dones per tal d’arribar al càrrec que desitgen. Ser dona comporta un seguit de problemes que els homes no comparteixen. La maternitat és un d’ells. Encara avui dia segueixen existint directius d’empreses que es neguen a contractar a una dona perquè quedar-se embarassada comportaria facilitar a la treballadora la baixa laboral. Això no és més que una altra forma de discriminació cap a la dona.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant una entrevista concedida al mitjà digital elDiario.es
La ministra Irene Montero durant una entrevista concedida a elDiario.es
Repositori Wikimedia Commons

Aquesta fotografia no deixa de ser un exemple més de les diverses ocasions en les quals la ministra Irene Montero ha dedicat part del seu temps per parlar de les seves propostes feministes en diversos mitjans del panorama periodístic espanyol.

La importància de les dones en els alts càrrecs

Irene Montero no és l’única persona que representa un referent pel feminisme. Altres dones, com ella, comparteixen un càrrec d’importància i signifiquen un bon exemple per seguir en la línia de la lluita feminista en tots els àmbits de la societat.

En la política, dones com Carmen Calvo o Margarita Robles també comparteixen un ministeri amb ella. Pel que fa a l’esport podem trobar molts exemples també. Carolina Marin en el bàdminton i Mireia Belmonte a la natació esdevenen dues figures femenines més que lluiten pels seus drets cada dia i demostren que, el fet de ser dona, no significa ser menys capaç.

La importància del discurs i la presència de dones com Montero es fa present en el moment en el qual vivim, quan s’està posant de manifest un conjunt d’injustícies que abans existien, però no hi havia qui donés veu a aquests problemes.

La mirada al futur d’Irene Montero

En un món digitalitzat i totalment globalitzat qualsevol mètode serveix. Blogs, xarxes socials i plataformes online són les eines clau per promoure idees feministes en poc temps i a una gran audiència. S’ha de tenir en compte, però, que Twitter o Instagram, per exemple, poden ser l’altra cara de la moneda. La immediatesa és una bona aliada per discursos feministes, però s’ha d’anar amb precaució perquè no es difongui informació falsa que pugui danyar el missatge principal.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *