De pares migrants, Kamala Harris, ocuparà un alt càrrec per la seva gran trajectòria

El passat 20 de gener Kamala Harris (1964) jurava un dels alts càrrecs el qual cap dona havia aspirat amb anterioritat en la història dels Estats Units d’Amèrica: la vicepresidència. Joe Biden, l’actual president, va decidir comptar amb Harris com a la seva mà dreta després de la seva trajectòria al servei públic. Harris ha treballat com a fiscal general de San Francisco, de l’estat de Califòrnia, en obtenir aquesta posició i, posteriorment, senadora dels Estats Units.

A més, la figura de Kamala Harris suposa un gran impacte. Els alts càrrecs han estat reservat pels homes des de sempre durant la història del país estatunidenc. Altera tota una tradició. Sobretot, per l’ala dreta més extrema del país. Harris és nascuda a Oakland (Califòrnia), però de pares que van migrar des de l’Índia i Jamaica. El caràcter dels seus pares va traslladar-se a la seva filla, com es pot comprovar en la següent imatge. Eren grans activistes.

Kamala Harris durant la desfilada del San Francisco Pride.
Kamala Harris durant la desfilada San Francisco Pride – Quinn Dombrowski from Berkeley, USA, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons. La imatge no ha estat modificada.

Però, si algú ha de pertànyer a un alt càrrec, s’ha de comprovar pels seus actes. Per les decisions preses en els moments en què tens l’oportunitat de ser d’ajuda per aquells qui més ho necessiten. Segons la pàgina web de la Casa Blanca, Kamala Harris va especialitzar-se, en un primer moment, en jutjar casos de violacions sexuals infantils, amb els que va arribar a ser la cap de la Divisió de Nens i Famílies per a la Oficina del Fiscal de San Francisco.

L’11 d’agost, Harris va acceptar la invitació de Biden per tornar a unir els Estats Units

A més, un cop escollida com a fiscal general de la ciutat, va crear un programa pels qui havien estats jutjats en casos de drogues. Va aconseguir que aquests tinguessin l’oportunitat d’accedir a un títol d’estudis secundaris i obtenir un treball. Ja com a fiscal general de tot l’estat californià, va obtenir 20 milions de dòlars en un acord per evitar que molta gent es quedés sense una llar, va defensar la Llei d’Atenció de la Salut a Baix Preu, va fer complir les lleis ambientals i va ser una líder nacional per avançar el matrimoni igualitari

Finalment, com a senadora, en el seu primer discurs, va defensar i parlar a favor dels immigrants i refugiats en un moment en el qual eren molt repudiats. També va advocar per una la legislació per combatre la fam, proporcionar ajudes amb les declaracions de la renta, il·legalitzar les armes de foc, millorar l’atenció de salut cap a mares i fills i enfrontar la crisis climàtica.

Tota aquesta trajectòria va servir perquè l’11 d’agost del 2020, Kamala Harris acceptés la invitació de Biden per tornar a unir els Estats Units. En l’acte en el qual va jurar el seu càrrec, va aparèixer vestida de color lila, en representació d’un dels seus objectius a millorar, la representació femenina i el feminisme. Kamala Harris té molt clar que tot i ser la primera, no serà la última dona en ocupar aquesta posició. Vol que Estats Units esdevingui un país d’oportunitats per a totes aquelles que li estiguin mirant.

Kamala Harris parlant al públic durant un míting del Partit Demòcrata a California l'any 2019.
Kamala Harris durant un discurs durant un míting del Partit Demòcrata a California l’any 2019 – Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons. La imatge no ha estat modificada.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *